Het goede externe kanaal afstandsbediening vinden

Het goede externe kanaal afstandsbediening vinden?

Blauw beeld op TV = Onjuist extern AV kanaal.

Wanneer men blauw of sneeuw ziet op tv beseft men het Extern kanaal maar dan?

Waar zit het goede extern kanaal?
Hoe kom ik erachter of ik het goede externe kanaal heb geselecteerd
Je sluit een apparaat aan op de tv door middel van een hdmi kabel. Staat het apparaat aan en krijg je een blauw beeld of zwart beeld of sneeuw op tv te zien dan staat het externe kanaal nagenoeg altijd verkeerd geselecteerd. De oplossing om het juiste externe kanaal te vinden in vrij simpel.

Makkelijk HDMI aansluiten
Om het makkelijk te houden gaan we alleen in op het Hdmi gedeelte, want 90% anno deze tijd is alles voorzien van Hdmi aansluitingen voor zowel de tv als het kastje van bijvoorbeeld KPN of Ziggo of een playstation.

Scart aansluitingen informatie ondersteunen we helaas niet meer. Het werkt immer op de zelfde manier alleen de scartkabel is anders dan de hdmi kabel. (Scart is het langere oude metalen rechthoekige blokje wat voorheen gebruikt werk voor het signaal te laten werken, echter ter dagen is dit signaal beneden peil en beeldkwaliteit is drastisch lager daardoor)

Het juiste externe kanaal op tv vinden
Om het goede externe kanaal te vinden zet je de tv aan, en pak je de afstandsbediening bij de hand. Maar voor het zover is moet je weten welk extern kanaal het goede is natuurlijk. Van Hdmi 1 en 2 en 3 en 4 tot scart aansluiting 1 en 2.

Let op {TV is leidend}
Bij het externe kanaal word bedoeld het externe kanaal van de tv, waar letterlijk de hdmi kabel in is gebracht.. Anders uitgelegd: Het hdmi poortje zit aan de achterkant van de tv of zijkant of onderkant en lijkt verdacht veel op de bekende usb poortje. Echter het past erin of het past gewoonweg helemaal niet.

Tuners (kastje) of Mediabox
Niet Alleen een mediabox van KPN of een Fritzbox van Xs4all heb je het juiste extern kanaal nodig, maar ook voor een playstation of welk extern apparaat dan ook. De naam verklapt het woord Ext in deze. ‘Extern’ betekend: ‘apparaat van buitenaf, En het woordje Ext komt regelmatig voor op een afstandsbediening, maar naast EXT kunnen er nog andere knopjes bevinden die dezelfde functie hebben om het externe kanaal kan veranderen en juist kunt instellen.

Zo heb je tegenwoordig het standaard icoontje (Ruit met pijltje). Ook komt het knopje AV nog voor. maar alles bij elkaar noemen we het de source knop.

Kies Hdmi poort, 1 of Hdmi 2 of kies Hdmi 3
Je hebt het kastje van Ziggo of je playstation nu aangesloten op hdmi of side (Zijkant tv) dan weet je nu als voorbeeld dat op Side een Hdmi kabel is geplaatst in welke hdmi poort de hdmi kabel dus inzit… Nu pak je de afstandsbediening

Waar zit de source knop op de afstandsbediening
Hoewel elk merk tv een andere afstandsbediening heeft is het vrij simpel de source knop te vinden. Bekijk afstandsbediening voorbeelden sourceknop plaatjes bovenaan de pagina,. druk op het icoontje op de afstandsbediening wat lijkt op een voorbeeld foto hieronder, en schakel over naar het goede externe kanaal waar de hdmi kabel dus inzit in de tv.

Let op Hdmi kabel kapot probleem
Het juiste externe kanaal op tv wel gevonden maar nochtans geen tv-beeld? Hoewel je het niet kunt zien kan de hdmi kabel kapot zijn. Om dit uit te sluiten neem je altijd een nieuwe hdmi kabel of de nieuwe bijgeleverde hdmi kabel bij je product. Het lijkt waanzin omdat de huidige hdmi kabel nog niet zo oud is, maar een hdmi kabel hoeft maar net een klein tikje te krijgen tegen het poortje van de tv en het werkt gewoonweg niet meer. Probeer ook altijd even om te veranderen van hdmi poortje. Er zitten meestal meerdere poorten op een tv of een apparaat. Op deze manier sluit je het probleem uit want ook met 1mm verschil in poortje door een tikje kan het poortje kapot zijn geraakt.