Ineens internet data hoog verbruik mobiel hoge kosten

Ineens internet data hoog verbruik mobiel hoge kosten

Onverklaarbaar dataverbruik =
Extreem hoge telefoonrekening
internet verbruik meten is weten

Hoe kan het, en wat kan ik doen (Dataverbruik)
Straks leest u de optie om internet verbruik te meten, maar eerst de uitleg hoe het komt dat u waarschijnlijk veel heeft verbruikt aan data. Alles werkt tegenwoordig via wifi en is vaak gekoppeld aan je mobiele telefoon, Denk bijvoorbeeld aan een cloud waar je je fotos en data in op slaat, of je gebruikt per ongeluk een browser die zich voordoet als een Google browser. Niettemin hebben steeds meer mensen een draadloze deurbel met een camera er in die ook werkt via wifi. Door alle omstandigheden bij elkaar kan het zomaar zijn dat je een dure rekening gaat ontvangen anno nu als je mobiele internet abonnement een limiet heeft van een aantal Gigabyte. Van klein verbruik in 2015 naar grootverbruiker straks in 2020. Hier ontkomt niemand aan die meegaat met de tijd.

Het data verbruik schiet omhoog, maar hoe komt dit?

Misschien ken je de rechtszaak van horen of lezen op internet nog wel, ”De oude beste man ging naar de rechter vanwege de onverklaarbare hoge internet kosten, (De rekening van de provider was verdeeld in dagen waarbij hij zag hoeveel mb hij verbruikte) “De rechter deed uitspraak en zei: Het is mogelijk door een verkeerde bug dat een browser dit heeft veroorzaakt, en daar is de provider niet aansprakelijk voor. De man moest de 500 Euro betalen voor de telefoonrekening en naar alle waarschijnlijkheid de rechtszaak die verloren is en de duizenden euro’s die het heeft gekost.

Wat je hiervan vind is niet belangrijk, begrijpelijk of onbegrijpelijk.
Waar het om gaat is de providers nooit kunnen zeggen waaraan die hoge data is verbruikt. Ehm niet geheel waar, de data is beschikbaar maar mag bij de wet niet openbaar gemaakt worden aan jou als eigenaar. Dus inzage in internet verbruik is verboden. Kijk naar de nieuwe AVG wet, waar veel om te doen is. Het is voor je eigen, je eigen ik maar dan beschermt tegen het delen van je eigen informatie door je eigen privacy. Lastig puntje..

OPGELICHT door provider?
De kans is nihil laten we het daarop houden. De gebruiker die toestemming geeft aan een browser of app op zijn mobiele telefoon is eindverantwoordelijk.

Hoe kom ik dan zelf achter mijn dataverbruik?
Wanneer je door je internet bundel heen bent dan ga je beseffen hoe handig het is om je eigen data verkeer te volgen. Het is zeker wel mogelijk dit te achterhalen. In veel gevallen kun je niet meer terug kijken in het verleden maar op dit moment kun je wel een app downloaden in de playstore die geschikt is om inzicht per uur te krijgen waaraan je data verkeer wordt opgesnoept. De app heet ‘Data manager’ Dit is een top app om het internet verbruik te meten!

Als je de app hebt geïnstalleerd dan kun je vanaf vandaag je mb internetverbruik meten. Zoals de test hieronder laat zien is er in dit geval een app (Draadloze deurbel, Engels: WIFIdoorbell CUSAM) die voor hoge kosten zorgt. Deze draadloze deurbel is teven een bewakingscamera die je waar ook ter wereld kan volgen met je mobiele telefoon. In dit voorbeeld verklaard het de dataverbruik. in 1 uur tijd meer dan 100mb, dus per dag kan het variëren van 100mb tot enkele gigabytes per dag. Enorm veel dus. Je hebt simpelweg een onbeperkt internet abonnement nodig voor dit soort apps. Je bent gewaarschuwd nu! Nu je dit weet is het nog aan jou om deze informatie ook tegen andere te vertellen, Want als bijvoorbeeld je opa per ongeluk iets aanklikt op internet via mobiel dan kan hij zomaar een mb vretende app hebben geïnstalleerd.

Het delen van deze pagina zou oprecht gemeend wel nodig zijn. Een Data limiet van 10 GB Sim only kan dus hierdoor beter vervangen worden door een sim only onbeperkt.
Data mb verbruik achterhalen app mobiel internet
Wat is een goede oplossing om nooit meer te betalen dan 25 Euro per maand aan mobiele kosten?
Dit hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn, enkel zal je je huidige abonnement waarschijnlijk op moeten zeggen per direct, want de provider die je hebt biedt geen onbeperkt internet aan. Onbeperkt bellen zal wel kunnen, maar internet is maar 10GB maximaal?. Eerst nog even de 350 Euro betalen aan de hoge kosten die je onbewust hebt gemaakt en de looptijd van je mobiele abonnement afbetalen. De meeste providers begrenzen overigens wel de rekening om hogere kosten te kunnen. 350 Euro is gemiddeld, maar kan in sommige gevallen ook 500 Euro zijn.

Overstappen naar andere provider alles in 1 onbeperkt
Om goedkoop te kunnen bellen smsen en internetten op mobiel heb je een onbeperkt abonnement nodig. Maar zo heel goedkoop is gemiddeld 50 euro ook niet echt. Toch is er een provider die het wel goedkoop aanbied. ‘Tele2′ Netwerk van KPN maar met een eigen dslam. Het abbo heb je voor 25 Euro. Het verschil is dat je bij Tele2 geen limiet meer hebt. Eindeloos bellen, internetten, sms,
voor 25 Euro maximaal’, Op deze manier kun je niet meer schrikken van een hoge rekening, of je moet je internet verbruik dagelijks meten..

Vergelijk hier om het verschil te zien met Tele2 (Sim Only)

TIP! Heb je T-Mobile 5gb abonnement?
Zet dan altijd de DATA CAP op je mobiel aan om hoge rekeningen te voorkomen.