Wifi speedtest snelheidstest

Snelheid van uw Wifi verbinding meten? Gebruik de snelheidsmeter tool om downloadsnelheid, uploadsnelheid, ping en jutter te meten.

Geen bestand downloaden of uploaden, alleen testen! Klik op start om de test te starten.

Download & Upload snelheid meten

Met deze Speedtest app zie je nauwkeurig wat de download snelheid is, maar ook wat de upload snelheid is. Ideale speedtest voor glasvezel verbinding, of het kopernetwerk van Kpn en Ziggo/Vodafone. Snelheden van 100MB /s download, en 1000MB/s (1GB) kunnen daarom gemeten worden. Bekabel voor de snelheidstest altijd je Computer, laptop, tablet, of welke toegankelijk apparaat dan ook. Speedtest is de download en upload snelheid meten.

Netwerkkabel meet hogere snelheden dan WiFi
Via een cat5 of cat6 netwerkkabel zal downloaden en uploaden veel stabieler zijn dan een wifi-verbinding. Vooral video’s laden, online gamen of streamen zal een enorm verschil maken wanneer de internetverbinding bekabeld is.

Waarom je snelheid testen?
Om de Download te testen hoe snel die is? Maar is Download nog wel belangrijk als iedereen al tussen de 20mb en 50mb download heeft? Absoluut wel, juist tegenwoordig. We kijken bijna allemaal al via een Digibox van KPN, Mediabox van Ziggo en nog veel meer stream kastjes.. Dit download per media tuner / box 5 tot 10mb van je snelheid. Dit is geen Upload maar de download.

BELANGRIJK ITV! (interactieve tv)
Haperend beeld, flitsen, blikkerig beeld, wegvallend beeld. Dit zijn enkele voorbeelden van een lage download snelheid. Dit kan tegenwoordig dus al snel veroorzaakt worden door: 2x een tv van 4K (10mb per tv). 2 tablets voor de kids per tablet 5mb, mobiele telefoons paar xx mb, Je laptop, ip camera’s / beveiliging en ga zo maar door. Hogere resoluties volgen.. 8K wordt straks gebruikelijk.

Een speedtest uitvoeren om te zien met hoeveel mb je download is dus enorm belangrijk. ‘We ergeren ons groen en geel aan die tv blokjes en krassende beelden’.

Download snelheid verhogen
Als je alles berekend hebt, en tot de conclusie komt dat de snelheid te laag is, dan moet de snelheid verhoogt worden, vraag dit aan jou provider om te doen, maar als het niet mogelijk is om te upgraden? Dan is er de keuzen om over te stappen van bijvoorbeeld Ziggo naar KPN of van KPN naar Ziggo, Het werkt 2 kanten uit, het is maar net waar je huis staat. Maar een alternatief kan zijn via 4G. Boosters.

Upload snelheid test belangrijk?
Als het lager is dan 1mb, kan je geen mail verzenden met een bijlage zoals een foto. Alles traag en langzaam door de upload als oorzaak, dus meten is weten, en dan weet je dat je eventueel moet veranderen van provider als zij deze hogere upload dienst niet kunnen leveren.

We gaan ook steeds meer uploaden zoals formulieren, foto’s en video’s. Dit is de toekomst van nu.

Haperend beeld. ‘Draadloos niet doen! Lees waarom.
In een inklapvenster getypt, want draadloos moet je niet willen. Vergeet niet dat de resolutie van onze TV en de streams hoger en hoger worden. Dat blijft zich uitbreiden.

Het resulataat is dat je om het jaar dat draadloze verbindingsetje moet vervangen. om weer te kunnen voldoen aan de snelheid die door dat setje heen moet om tv te kunnen kijken. Dit kost geld, en je hebt er werk door. Trek daarom altijd kabels naar de tv. Daarmee heb je de Impuls ruis ook weg gehaald. (Wat kan komen door een oven, magnetron, diepvries etc.)