Wifi repeater en wps informatie

Wifi repeater en wps informatie

Wanneer wifi repeater nodig =
Informatie over Wifi repeater / wps / wifi

Hoe stel je een wifi repeater in?
Wifi access points en routers hebben een steeds groter bereik. Toch is dat bereik ook niet eindeloos en kunnen diverse obstakels, zoals plafonds en muren, het draadloze signaal ook nog eens flink beperken. Hoe krijg je dan toch in de verste hoeken van je huis een bruikbaar wifi signaal? De meest eenvoudige oplossing is het gebruik van een wifi repeater. Een repeater vangt het signaal op van de router en stuurt het verder, zodat je een groter bereik hebt. Lees hieronder hoe je een repeater kunt instellen, met of zonder behulp van een WPS knop, zodat je overal probleemloos kunt internetten.

Wanneer heb je een wifi repeater nodig?
Een repeater biedt uitkomst als je een wifi signaal op een bepaalde plek nodig hebt, maar dat signaal daar om bepaalde redenen niet kunt krijgen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je router in de meterkast wilt hebben, maar je werkkamer is te ver weg. Je kunt kiezen voor een doe-het-zelfoplossing met een ‘schotelantenne’ van aluminiumfolie of oud blik, maar een repeater is een stuk eleganter en heeft meestal een beter resultaat.

Wifi repeater instellen met WPS
Sommige apparaten, zoals een wifi repeater, hebben geen toetsenbord en beeldscherm, zodat het intypen van een wachtwoord niet gemakkelijk gaat. Maar je moet een repeater toch kunnen verbinden met de bron van je wifi netwerk. Hoe doe je dat zonder een wachtwoord in te toetsen? Het antwoord is simpel. Je drukt op beide apparaten de WPS knop in gedurende een aantal seconden, en binnen seconden is de veilige verbinding gemaakt! Voor specifieke instructies kun je het beste de handleiding van je repeater en/of router raadplegen.

Wifi repeater instellen zonder WPS
Het kan natuurlijk zijn dat je router en/of je repeater geen WPS knop heeft. Is dit het geval, dan is er nog geen man overboord. De fabrikant zal waarschijnlijk instructies hebben meegeleverd met hoe je de repeater kunt koppelen aan de router. Meestal kun je de repeater met een kabel aansluiten op een PC of laptop en dan de web interface gebruiken om je router te zoeken en het wachtwoord in te voeren. Zo kun je ook zonder WPS verbinding maken met je repeater.

Welke functies heeft een wifi repeater
Een wifi repeater dient vooral als tussenpunt tussen router en eindapparaat. Op zichzelf heeft een repeater dus niet zoveel instellingen. Een voordeel van een repeater met WPS is dat deze de ‘beveiliging’ overneemt van de router: om een nieuw apparaat aan te sluiten, kun je de WPS knop van de repeater gebruiken en hoef je niet met je apparaat naar de router te lopen.

Meer dan één wifi repeater gebruiken
Als je echt grote afstanden wilt overbruggen, of je signaal sterk wordt verzwakt door obstakels zoals een betonnen muur, dan is een enkele wifi repeater misschien niet genoeg. Gelukkig kun je gewoon meerdere repeaters aan elkaar koppelen. Het is ook mogelijk om meerdere repeaters aan dezelfde router te koppelen. Repeaters zijn immers veel goedkoper dan routers. Zo voorzie je gemakkelijk je hele huis van een goed wifi signaal.