Internet mobiel aansluiten op laptop pc computer hotspot

Internet mobiel aansluiten op laptop pc computer hotspot

‘Mobiel internet’ koppelen aan pc =
Hotspot
Geen isp provider nodig, mobiel verbinden met je laptop geeft gratis internet.

Hoe koppel ik een mobiel aan een pc. (Hotspot)
Je mobiele internet verbruiken op je Pc of Laptop of tablet kan simpel door middel van een hotspot. Vergeet het woord hotspot even want dat woordje hotspot doet er weinig toe, maar zie het meer voor je als een draadloze verbinding van mobiel naar een laptop al voorbeeld. Je wil kunnen internetten dus heb je een netwerk nodig waarmee je kan verbinden zoals een wifi verbinding.
Maar hoe gaan we van het mobieltje een soort van modem maken want dat is het ongeveer wel.

In 1 minuut instellen je mobiel
Per mobiel verschilt het in omschrijving, dus zoek naar vergelijkbare termen, dit even een random mobiel:
Ga naar je Instellingen en dan naar: ‘meer’ en vervolgens naar: Thetering en draagbare hotspot, dan naar:Wifi hotspot, dan aanzetten of vinken. (Kiezen hoe lang aanzetten) Dan Wifi hotspot instellen, Geef netwerknaam op, Beveiliging code aanvinken WPA2 PSK, wachtwoord opgeven en 2,4ghz aanvinken. Dan opslaan.

Het wachtwoord
Het wachtwoord kan naar keuze. Wel met 1 hoofdletter en kleine letters en een symbool zoals: !. Neem als voorbeeld: Welkom123!
Maar zorg wel voor een sterker wachtwoord dan het voorbeeld. Als je het maar niet zelf vergeet. Dus opschrijven is het beste. Als je nu Hotspot geactiveerd hebt kan zie je in je laptop tussen het lijstje met wifi netwerknamen jou ingestelde Hotspot staan als een wifi verbinding.

Neem nu je laptop of PC
Maar hiermee verbinding door te klikken op je wifi lijstje rechts onder in je scherm, met het door jou opgeven naam ga je op verbinden klikken, voer jou aangemaakt wachtwoord in en maak verbinding.

Nu ben je verbonden met hotspot en kun je internetten op je laptop met het verbruik van je mobiel.