Ineens slechter wifi bereik hoe komt dat

Ineens slechter wifi bereik hoe komt dat

Wifi slecht ineens = wegvallende internet
Wanneer WiFi verbinding zo slecht geworden is wordt het tijd voor aanpassingen!

Waarom de wifi verbinding ineens weg valt. Wat ervaar ik? Slecht Wifi of bijna geen internet?
Als je a-technisch bent, of simpelweg geen behoefte hebt om te begrijpen wat Wifi is, is het volgende toch een must om te weten.

WiFi staat niet gelijk aan internetten of een internet downloadsnelheid. WIFI is een verbinding-signaal maar dan draadloos via iets naar een apparaat. Het communiceert als waren tussen die twee.

Geen internet
Het kan zijn dat je wel eens dacht: Geen internet maar wel wifi signaal? Juist…, wel wifi dus maar geen internet pagina te openen. Je bent verbonden met de router of modem/router.

Wifi adapter stuk / verouderd
Slechte wifi kan duiden op je wifi adapter in je laptop of telefoon, niet sterkt genoeg, maar merendeel gebeurd dit op langere afstand zoals boven en op zolder. (Wifi bereik valt weg vanwege de slechte wifi adapter) Neem als voorbeeld ‘Iphone’, Iphone heeft naar onze ervaring over het algemeen minder wifi en lagere downloadsnelheid dan welk ander mobiel toestel dan ook.

Langzaam internet / traag laden van bijv: (Youtube) (Facebook) (Twitter)
Kan een Wifi probleem zijn, maar ook de snelheid is een factor.

In huis veranderingen
Je hebt niks in je huis veranderd geen andere ramen of vloeren of ledverlichting, draadloze deurbellen, touch stopcontacten etc.. Dan is het ook handig om te weten dat bijvoorbeeld je buren of overburen of achterburen misschien wel van provider zijn veranderd, Je zou dus bij iedereen in je straat en rondom je huis op 40 meter afstand moeten weten of ze een ander abonnement hebben genomen bij bijvoorbeeld Ziggo of Xs4all of KPN, of misschien hebben ze een compleet nieuwe router gehad, of een losse versterker gekocht om het wifi signaal te boosten. Wifi kan om deze redenen en nog veel meer oorzaken zeker te weten in één keer slechter worden en zelfs compleet wegvallen.

De WiFi bubbel Effect!
Simpel verteld duwt waarschijnlijk 1 van de modems / routers jou wifi signaal jou weg, De wifi van de andere huishouden is sterker op jou frequentie. Om dit op lossen moet je dus begrijpen dat wifi vergelijkbaar is met stuiterballen die niet door elkaar heen kunnen, maar elkaar dus wegduwen. Hoe je dit oplost is ook simpel, maar je moet het weten natuurlijk.

Gelukkig kun je in iedere router of modem inloggen om vervolgens van Wifi kanaal te veranderen, Dus je gaat je kanaal aanpassen waarmee als ware uitzend als een bubbel. Zoek een leeg of zo min mogelijk bubbels in jou buurt. Stel voor dat kanaal 6 heel gunstig is waar niemand zit met WiFi dan kies je dat kanaal. Weet je niet hoe je in moet loggen op het modem, check dan alleen de Wifi analyzer app om te zien welke kanaal voor jou geschikt is, (Zie app onderaan deze pagina) en vraag aan de klantenservice van jou provider of zij dat kunnen aanpassen voor je, of met begeleiding van hun door jou modem heen leiden.

Het kan zijn dat na deze kanaalaanpassing beduidend meer WiFi heeft als ooit te voren, want er veranderd veel in een jaar aan wifi signalen in de lucht. ooit komt het voor dat de 2e verdieping nooit geen wifi bereik had, en nu ineens wel vol wifi bereik heeft.

Hang het modem goed is een vereiste, daarna je Wifi kanaal aanpassen!

Hang het modem goed
Zet of hang de modem/routers minstens 135 cm van de vloer. Vloeren kunnen wifi wegtrekken.

Hang het liefst bij voorkeur de modem of router buiten de meterkast. Zo zorg je voor een verdere wifi verbetering.

WiFi kanaal aanpassen! Download wifi analyzer app!
Login op router / modem om een goede wifi kanaal te kiezen. maar download eerst de wifi analyzer app, om makkelijk te zien welk kanaal het minste volume heeft. Of als je op je pc of laptop zit, dan dowload je het programma SSID.

De wifi analyzer app of programma SSID spreekt voor zich als je het ziet. Hoe drukker op een lijn hoe slechter de wifi kan zijn.

Wifi kanalen overlappen elkaar altijd, je kunt beter minimaal 1 kanaal tussenruimte tussen andere kanalen in de buurt laten. Werkt je modem of router op een frequentieband van 2,4 Ghz? 13 vrije kanalen zijn dan beschikbaar. 1, 6 en 11 zijn meestal de beste. Heb je een frequentieband van 5 Ghz, Dan heb je 19 kanalen. Met 5Ghz frequentie heb je stabieler WIfi en minder storing dat is een FEIT. Echter de snelheid van Downloaden en uploaden zal trager worden. Wellicht met 30%. Het is een keuze die je vooraf moet overwegen. De Wifi afstand neemt in meters ook af. Het straalt dus minder ver uit, maar alles in het voordeel van op korte afstand een perfecte wifi verbinding.

Modem inloggen: surf naar bijvoorbeeld 192.168.2.254 KPN (Random voorbeeld) . Zoek op google naar jou modem site alsvolgt: Modemsite ip (Hier jouw internet provider) of check bij je provider / klantenservice wat de modem site is. (Het ip adres welke je nodig hebt) Vaak is het wachtwoord en login voor de modems overigens hetzelfde zoals: Admin Admin, User user.

Nu ben je op het modemsite, ga naar tabblad wifi, en zet het kanaal naar het kanaal wat je zag in de App (Wifi analyzer). Bijvoorbeeld naar kanaal 8 want deze is vrij rustig. Check de 2,4 Ghz en de 5 Ghz instellingen als je deze keuzes hebt dan pas je ze beiden aan.

Download in Playstore, Appstore, market, de wifi analyzer app.